You are here

Aύξηση 46% στα κρούσματα μετάλλαξης Δέλτα στο HB

25/06/2021 13:54

Τα κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 35.204 την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τον οργανισμό Δημόσια Υγεία Αγγλίας (PHE).

Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 46% που ανεβάζει το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων της παραλλαγής σε 111.157.

Με βάση αυτά τα νεότερα στοιχεία, η μεταλλαξη Δέλτα ευθύνεται για το 95% του συνόλου των νέων λοιμώξεων από τον κορωνοϊό στη χώρα.

Ο οργανισμός PHE ανακοίνωσε παράλληλα ότι έχουν ανιχνευθεί 42 κρούσματα της παραλλαγής «Δέλτα συν», που θεωρείται πιο μεταδοτική και δυνητικά πιο ανθεκτική στα εμβόλια από τη συγγενή παραλλαγή Δέλτα.

Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες λένε ότι με δεδομένο πως το πρώτο κρούσμα της Δέλτα συν εντοπίστηκε στο Ην. Βασίλειο στα τέλη Απριλίου, αν η παραλλαγή απειλούσε να καταστεί κυρίαρχη θα έπρεπε μέχρι τώρα να έχει εξαπλωθεί πολύ περισσότερο.

Ο οργανισμός PHE γνωστοποίησε επιπλέον ότι μια νέα παραλλαγή, με την κωδική ονομασία «Λάμδα» έχει χαρακτηριστεί «παραλλαγή υπό εξέταση». Έχουν ανιχνευθεί έξι κρούσματα, πέντε εκ των οποίων συνδέονται με ταξίδια στο εξωτερικό.

Ο οργανισμός τονίζει ότι τα εμβόλια συνεχίζουν να έχουν «κρίσιμο αντίκτυπο στις εισαγωγές σε νοσοκομεία και στους θανάτους». Από τις 514 εισαγωγές την εβδομάδα έως και τις 21 Ιουνίου, οι 304 αφορούσαν μη εμβολιασμένους πολίτες, ενώ οι 106 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι. Έχουν σημειωθεί 117 θάνατοι φορέων της παραλλαγής Δέλτα στην Αγγλία.