You are here

Αύξηση αναζητήσεων και κρατήσεων για διακοπές στο εξωτερικό από τους Βρετανούς

29/06/2020 14:02

Τη μεγαλύτερη κίνηση στις ιστοσελίδες τους για φέτος ανέφεραν το Σαββατοκύριακο ταξιδιωτικές εταιρείες στη Βρετανία, μετά από την προαναγγελία της κυβέρνησης ότι μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι χώρες στις οποίες θα επιτρέπονται οι διακοπές χωρίς την υποχρέωση 14ήμερης καραντίνα στην επιστροφή.

Ενδεικτικό των αυξημένων αναζητήσεων και κρατήσεων ήταν το ότι η ιστοσελίδα του Eurostar, της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Βρετανίας με την ηπειρωτική Ευρώπη, «έπεσε» προς στιγμήν.

Η πλατφόρμα σύγκρισης τιμών ταξιδιών και πακέτων διακοπών TravelSupermarket ανέφερε ότι οι αναζητήσεις για την Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 220% σε σχέση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, διπλασιάστηκαν για Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία, ενώ για την Κροατία αυξήθηκαν κατά 350%..

Σύμφωνα με την Telegraph, το ταξιδιωτικό γραφείο Hays Travel, που αγόρασε την Thomas Cook μετά την κατάρρευση του τουριστικού κολοσσού, «δε σταμάτησε να απαντά τηλέφωνα» μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η Tui ανακοίνωσε αύξηση κρατήσεων κατά 50% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ η EasyJet ανέφερε ότι θα προσπαθήσει να αυξήσει τις πτήσεις προς προορισμούς για τους οποίους υπάρχει αυξημένη ζήτηση, όταν επιτραπούν οι συνδέσεις της Βρετανίας με άλλες χώρες.

Η εταιρεία έχει δηλώσει πως προγραμματίζει να εξυπηρετεί το 50% των προορισμών της τον Ιούλιο και το 75% τον Αύγουστο, αλλά με λιγότερες πτήσεις που δε θα ξεπερνούν το 30% του κανονικού θερινού. πτητικού προγράμματός της.

Ο διευθυντής του EasyJet Holidays Γκαρι Γουίλσον είπε στην Daily Mail ότι η κίνηση στην ιστοσελίδα της εταιρείας αυξήθηκε κατά περισσότερο από 50% σε σχέση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, με αυξημένο ενδιαφέρον για τις Βαλεαρίδες και Κανάριες Νήσους στην Ισπανία, την Ελλάδα και την Τουρκία.

Γραφείο που εξυπηρετεί τη Γαλλία ανέφερε ότι οι κρατήσεις για αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα αυξήθηκε κατά 357% σε σχέση με πέρυσι την ίδια εποχή.

Η ιστοσελίδα Lastminute.com κατέγραψε αύξηση πώλησης πακέτων διακοπών κατά 80% σε σχέση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, κυρίως λόγω της αναγγελίας των ισπανικών αρχών ότι οι Βρετανοί μπορούν πλέον να επισκέπτονται τη χώρα χωρίς να χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα.

Την ίδια ώρα αναλυτές επισημαίνουν ότι η μείωση της ζήτησης αυτό το καλοκαίρι έχει οδηγήσει και σε μείωση των τιμών.

Η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει την Τετάρτη τις χώρες από τις οποίες θα επιτρέπονται οι αφίξεις χωρίς την υποχρέωση καραντίνας 14 ημερών, που ισχύει από τις 8 Ιουνίου.

Οι χώρες αυτές θα υπάγονται στην «πράσινη» και «πορτοκαλί» κατηγορία του νέου συστήματος. Μόνο όσοι φτάνουν στη Βρετανία από τις «κόκκινες» χώρες θα πρέπει να απομονώνονται για δύο εβδομάδες.

Η Κύπρος πιστεύεται ότι θα συγκαταλέγεται σε μία από τις δύο ασφαλείς κατηγορίες.

Το νέο σύστημα αναμένεται να ισχύσει από τις 6 Ιουλίου, αν και η Υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ δήλωσε την Κυριακή ότι αυτό δε σημαίνει πως οι Βρετανοί θα μπορούν άμεσα να ταξιδέψουν στις ασφαλείς χώρες, καθώς θα πρέπει να υπάρξουν συμφωνίες με άλλες κυβερνήσεις.

Σημειώνεται ότι ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα στη Sun ότι η 15η Ιουλίου είναι μία "λογική" ημερομηνία για να αρχίσουν να γίνονται δεκτοί στην Κύπρο οι επισκέπτες από τη Βρετανία.