You are here

CEO BionTech: Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού μπορεί να κυκλοφορήσει Δεκέμβριο

21/11/2020 07:18

Η διανομή του εμβολίου των εταιρειών Pfizer-BionTech ενδέχεται να ξεκινήσει και μέσα στον Δεκέμβριο, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής BionTech, Ουγκούρ Σαχίν, μιλώντας σήμερα στο γερμανικό ειδησεογραφικό δίκτυο NTV.

Όπως ανέφερε ο Σαχίν «είναι πιθανό να αρχίσουμε τη διανομή του εμβολίου μέσα στον Δεκέμβριο. Χρειάζεται όμως ένας μεγάλος συντονισμός. Είναι δυνατό μέχρι το τέλος του 2021 να έχουμε γυρίσει στην κανονικότητα, εάν βέβαια μέχρι το φθινόπωρο έχουμε καταφέρει να εμβολιάσουμε το 60% με 70% του πληθυσμού. Προϋπόθεση όμως για όλα αυτά είναι να θέλουν να εμβολιαστούν οι περισσότεροι πολίτες».

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και η Καγκελάριος Μέρκελ, μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε χθες με τους υπόλοιπους ηγέτες της ΕΕ.

Σύμφωνα με την Άγκελα Μέρκελ, «ένα μεγάλο θέμα συζήτησης ήταν οι εμβολιασμοί. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τις χώρες να παρουσιάσουν τα σχέδια τους. Πρέπει να πούμε πως οι ειδήσεις των τελευταίων ημερών σχετικά με την ανάπτυξη του εμβολίου είναι πολύ αξιόπιστες. Υπολογίζουμε στην Ευρώπη να εκδοθούν οι άδειες για τα εμβόλια τον Δεκέμβριο, ή πολύ γρήγορα στις αρχές του νέου χρόνου. Και τότε θα ξεκινήσουμε αμέσως τους εμβολιασμούς».