You are here

Credit Suisse: Ψαλίδι στην έκδοση ομολόγων

02/12/2022 09:49

Η Credit Suisse περιορίζει τουλάχιστον κατά το ένα τρίτο τη δραστηριοποίησή της σε εκδόσεις ομολόγων παγκοσμίως, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης που περιλαμβάνει την περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας και μιας νέας στρατηγικής που μειώνει δραστικά την επενδυτική τραπεζική και εμπορική δραστηριότητά της.

Η ελβετική τράπεζα θα μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων στο τμήμα που διαχειρίζεται την έκδοση και πώληση εταιρικών ομολόγων, ιδίως στην Ευρώπη, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Η Credit Suisse, με έδρα τη Ζυρίχη, προχωρά σε σαρωτική αναμόρφωση των επιχειρήσεών της, στην προσπάθεια να απεμπλακεί από χρόνια σκανδάλων και διαχειριστικών σφαλμάτων. Μεταξύ άλλων διαρθρωτικών αλλαγών, σχεδιάζει να μειώσει τα κόστη περικόπτοντας 2.700 θέσεις εργασίας φέτος και 9.000 θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του 2025. Βρίσκεται επίσης στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας αύξησης κεφαλαίου περίπου 4 δισ. ελβετικών φράγκων (4,3 δισ. δολ.) για τη χρηματοδότηση της αναδιάρθρωσης, ενώ έχει ήδη προειδοποιήσει για ζημίες 1,5 δισ. ελβετικών φράγκων στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Πηγή: Euro2day