You are here

DBRS: Οι προκλήσεις που θα επηρεάσουν την Ευρώπη

29/01/2021 19:49

Σε σειρά προκλήσεων που θα επηρεάσουν τις ευρωπαϊκές αγορές καλυμμένων ομολόγων με διάφορους τρόπους, αναφέρεται ο οίκος αξιολόγησης DBRS, τονίζοντας παράλληλα ότι αν και το φως στο τέλος της σήραγγας είναι πλέον ορατό, «ο αγώνας δεν έχει τελειώσει ακόμη».

Σε έκθεση του για τις προοπτικές της ευρωπαϊκής αγορά καλυμμένων ομολόγων το 2021, ο καναδικός οίκος αναφέρει ότι ενώ όλοι αναζητούν «λίγη ανακούφιση εντός του 2021, η νόσος του κορωνοϊού (COVID-19) συνεχίζει να επηρεάζει αρκετές μεγάλες οικονομίες».

Επίσης, ο DBRS αναφέρει ότι τα αποτελεσματικά εμβόλια έχουν αναπτυχθεί με γρήγορο ρυθμό, αλλά οι προκλήσεις της παράδοσης τους σε εκατομμύρια ανθρώπους καταδεικνύει πως θα χρειαστεί ακόμη λίγος χρόνος προτού σταματήσει ο θανατηφόρος αντίκτυπος του ιού.
 
«Παραμένει να διαφανεί αυτό που θα έρθει μετά τον εμβολιασμό και τον τερματισμό των περιορισμών», υπογραμμίζει.  
 
Σημειώνει πως ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η απόσυρση των έκτακτων μέτρων θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην απόδοση των επιχειρήσεων, των φυσικών προσώπων και των αγορών ομολόγων.
 
Ο οίκος αναμένει πως οι αξιολογήσεις των καλυμμένων ομολόγων θα παραμείνουν ανθεκτικές, ενώ σημειώνει ότι η ο βαθμός πιστοληπτικής ικανότητας του εκδότη των ομολόγων αποτελεί βασικό παράγοντα στις αξιολογήσεις των καλυμμένων παραγόντων.