You are here

Δεν επηρεάζεται το ευρώ από τη μη ανάπτυξη

14/08/2003 13:53
Σταθεροποιητικά σε σχέση με τα χθεσινοβραδινά του επίπεδα στην αγορά στην αγορά της Νέας Υόρκης, κινείται το ευρώ.

Χθες, ήταν μια ημέρα έντονων μεταπτώσεων για τα δύο νομίσματα. Έτσι κι ενώ το δολάριο κέρδιζε σημαντικό έδαφος κατά τις χθεσινές συναλλαγές έναντι του ευρώ, στα 1,1221 δολάρια, στη συνεδρίαση στην αγορά της Νέας Υόρκης υποχώρησε ραγδαία, διαμορφούμενο στα 1,13.

Η αδυναμία του δολαρίου αποτυπώνει την επιφυλακτικότητα των επενδυτών κατά πόσο η αμερικανική ανάκαμψη, με το ρυθμό που πραγματοποιείται, δύναται να στηρίξει την άνοδο του δολαρίου από τα πρόσφατα χαμηλά του επίπεδα.

Από την άλλη, το ευρώ διατηρεί την ψυχραιμία του ύστερα από τα απογοητευτικά στοιχεία για την ΑΕΠ της Γερμανίας β’ τριμήνου, το οποίο ήρθε να επιβεβαιώσει ότι η ύφεση χτύπησε την «πόρτα» της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης, για δεύτερη φορά μέσα στα δύο τελευταία χρόνια.

Αναμενόμενα ήταν και τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης, που σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε πριν από λίγο η Eurostat, υπήρξε στασιμότητα το δεύτερο τρίμηνο.

Σήμερα, εξάλλου, ανακοινώνονται στις ΗΠΑ σημαντικά μάκρο. Πρόκειται για τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας και τις τιμές παραγωγού.

Νωρίτερα η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου βρισκόταν στα 1,1316 δολ., κοντά δηλαδή στα επίπεδα που έκλεισε χθες στη Νέα Υόρκη, υψηλότερα, όμως, κατά ένα σεντ σε σχέση με τα χαμηλά της ίδιας ημέρας.

Τέλος σε σχέση με το γεν το δολάριο ήταν περίπου σταθερό, στα 119,35 γεν, ενώ το ευρώ ενισχύεται στα 135,03 γεν.