You are here

Deutsche Telekom: Πλήρης έλεγχος της PTC

15/09/2003 13:07
Το 51% της πολωνικής PTC Telefonya Cyfrowa Sp. του ποσοστού που δεν κατείχε έως τώρα, συμφώνησε να εξαγοράσει η Deutsche Telekom, έναντι 1,1 δισ. ευρώ. Με τον τρόπο αυτό, η τελευταία, αποκτά τον πλήρη έλεγχο της μεγαλύτερης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας στην Κεντρική Ευρώπη.

Η Deutsche, η οποία αύξησε την αρχική της προσφορά για την απόκτηση του 51%, κατά 10%, αναμένεται να καταβάλει στην Vivendi Universal το ποσό των 691 εκατ. ευρώ, στην Elektrim το ποσό των 400 εκατ. ευρώ, και στην Ymer Finance το ποσό των 9 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

Αναφέρεται ότι στις 19 Σεπτεμβρίου θα υπογραφεί η τελική συμφωνία, ενώ η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο.

H ΡΤC αποτελεί την πρώτη σημαντική εξαγορά, στην οποία προέβη ο CEO της Deutsche Telekom, Kai-Uwe Ricke, από τον περασμένο Νοέμβριο που ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά του.

Στόχος, άλλωστε, της DT ήταν να επεκταθεί στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπη.

Σύμφωνα με την Deutsche Telekom, η εξαγορά αυτή δεν πρόκειται να ασκήσει πιέσεις στον δεδομένο σκοπό της, για μείωση του χρέους της.

Αξίζει να σημειωθεί η προσδοκία ότι η ενσωμάτωση της PTC θα ενισχύσει το EBITDA της Deutsche Telekom στο επίπεδο του ομίλου.