You are here

Διαμαρτυρία ιδιοκτητών μπαρ και εστιατορίων στη Μασσαλία για τα αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό

25/09/2020 13:19

Εκατοντάδες ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ και το προσωπικό τους διαμαρτυρήθηκαν έξω από το εμπορικό δικαστήριο της Μασσαλίας την Παρασκευή εναντίον της κυβερνητικής εντολής να κλείσουν από το Σάββατο, για να περιοριστεί η αύξηση των περιστατικών κορωνοϊού, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας.

Η κυβέρνηση διέταξε να κλείσουν μπαρ και εστιατόρια στην πόλη για δύο εβδομάδες. H Mασσαλία και τα περίχωρά της τέθηκαν στο μέγιστο επίπεδο προειδοποίησης για την εξάπλωση του ιού. Ωστόσο, οι κάτοικοι της Μασσαλίας και οι τοπικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το μέτρο αυτό είναι δυσανάλογο με τους κινδύνους και θα καταστρέψει την τοπική οικονομία.

Στη διάρκεια της διαμαρτυρίας οι κάτοικοι εξέφρασαν την απελπισία τους και τόνισαν ότι ο τομέας της εστίασης είναι σε κρίση και αυτό το μέτρο θα δώσει την χαριστική βολή.

Η Υπουργός Εργασίας Elisabeth Borne είπε ότι η κυβέρνηση θα ενεργήσει για να καλύψει το σταθερό κόστος των μπαρ και εστιατορίων κατά τη διάρκεια του κλεισίματος και ότι το σύστημα ανεργιακού επιδόματος θα εγγυάται στους υπαλλήλους τον πλήρη μισθό τους.