You are here

Δημόσια συγγνώμη από Μπερλουσκόνι ζητά ο Σρέντερ

03/07/2003 11:35
Δημόσια συγγνώμη αξίωσε ο γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ από τον ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι για τη χθεσινή φραστική επίθεσή του εναντίον γερμανού ευρωβουλευτή τον οποίο συνέκρινε με διοικητή ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης.

«Η σύγκριση αυτή δεν είναι αρμόζουσα και είναι εντελώς απαράδεκτη», τόνισε ο Σρέντερ ανοίγοντας την ομιλία του στο γερμανικό κοινοβούλιο. «Περιμένω ότι ο ιταλός πρωθυπουργός θα ζητήσει συγγνώμη για αυτή την απαράδεκτη σύγκριση», τόνισε ο Σρέντερ, καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές.

Εν τω μεταξύ, την επίσημη συγγνώμη του ιταλού πρωθυπουργού ενδέχεται να αξιώσουν ηγετικά στελέχη του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου μετά τη χθεσινή φραστική επίθεσή του εναντίον γερμανού ευρωβουλευτή τον οποίο συνέκρινε με «φύλακα ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης», δήλωσε εκπρόσωπος του Ευρωκοινοβουλίου.

Οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων στο Ευρωκοινοβούλιο επρόκειτο να συναντηθούν στις 11:00 ώρα Ελλάδος για να συζητήσουν τη στάση του Μπερλουσκόνι έναντι του γερμανού ευρωβουλευτή Μάρτιν Σουλτς.