You are here

Δημοσιογραφική διάσκεψη από Τρας για οικονομικά μέτρα

14/10/2022 14:31

Έκτακτη δημοσιογραφική διάσκεψη θα παραχωρήσει το απόγευμα η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας, υπό τις έντονες πιέσεις που της ασκούνται να ανατρέψει τις μαζικές περικοπές φόρων που εξήγγειλε προκαλώντας ανησυχία για τη σταθερότητα των δημοσίων οικονομικών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Βρετανών πολιτικών συντακτών, η κα Τρας θα ανακοινώσει την επαναφορά της αύξησης του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 19% στο 25% από τον προσεχή Απρίλιο, ένα μέτρο το οποίο είχε καταργηθεί με τον μίνι προϋπολογισμό του περασμένου μήνα.

Η Kυβέρνηση έχει ήδη πάρει πίσω την κατάργηση του ανώτατου συντελεστή φόρου εισοδήματος του 45%.

Εν τω μεταξύ, οι Times αναφέρουν ότι η κα Τρας ετοιμάζεται επίσης να ανακοινώσει την αποπομπή του στενού ιδεολογικού της συμμάχου Κουάσι Κουάρτενγκ από τη θέση του Υπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα με τους πολιτικούς σχολιαστές στη Βρετανία, η κα Τρας θα προσπαθήσει με τον τρόπο αυτό «να σώσει την πολιτική της καριέρα», εν μέσω δημοσιευμάτων ότι ήδη βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματός της απεργάζονται σχέδια αντικατάστασής της, πριν καλά-καλά κλείσει 40 ημέρες στην Ντάουνινγκ Στριτ.

ΚΥΠΕ