You are here

Δημοσκόπηση δίνει υψηλά ποσοστά στην ακροδεξιά ενόψει των επικείμενων εκλογών στο Βρανδεμβούργο

23/08/2019 16:45

Λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των τοπικών εκλογών στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου –που θα πραγματοποιηθούν την 1η Σεπτεμβρίου- όλα δείχνουν πως ο προεκλογικός αγώνας εισέρχεται σε κρίσιμη φάση.

Δημοσκόπηση  για  λογαριασμό  της  εκπομπής Tagesthemen του τηλεοπτικού δικτύου ARD που δημοσιοποιήθηκε χθες, δείχνει τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) να βρίσκονται ακριβώς στα ίδια ποσοστά, του 22%.

Όπως σημειώνει ρεπορτάζ της εφημερίδας Die Welt «Λίγο  πριν  από  τις  εκλογές  στο  κρατίδιο  του Βρανδεμβούργου, το κυβερνών SPD κερδίζει έδαφος και δίνει μάχη στήθος με στήθος με το AfD, Αντιθέτως, οι Πράσινοι, αναγκάστηκαν να υποστούν βαριές απώλειες».

Στο κρατίδιο -το οποίο κυβερνάται από συνασπισμό του SPD και του Die Linke, το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) συγκεντρώνει ποσοστό 18%, η Αριστερά 15% και οι Πράσινοι 12%.

Σε σύγκριση με δημοσκόπηση που διεξήχθη πριν από δύο εβδομάδες, το SPD αύξησε το ποσοστό του κατά πέντε μονάδες και εξίσωσε τη διαφορά με το ακροδεξιό AfD.

Οι Πράσινοι – σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση- βρίσκονται να χάνουν τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες.