You are here

Διορθωτικές τάσεις Ευρώ έναντι Δολαρίου σήμερα

15/09/2003 14:03
Διορθωτικές τάσεις παρουσιάζει σήμερα το Ευρώ έναντι του Δολαρίου.

Το ευρώ διαπραγματεύεται σήμερα το πρωί μεταξύ 1,1250-60 δολάρια από το επίπεδο των 1,1270 δολαρίων που ήταν αργά το βράδυ της Παρασκευής στη Ν. Υόρκη.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, ενισχύθηκε την Παρασκευή μέχρι τα 1,1325 δολάρια μετά τα χειρότερα των αναμενόμενων στοιχεία (λιανικές πωλήσεις Αυγούστου, δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Παν/μίου Michigan Σεπτεμβρίου) που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ.

Η σημερινή ανάκαμψη του δολαρίου, αποδίδεται σε ρευστοποιήσεις κερδών από την άνοδο του ευρώ, καθώς και στο θετικό κλείσιμο των χρηματιστηριακών δεικτών στις ΗΠΑ.

Θετικά επηρεάζει το δολάριο η εκτίμηση ότι τα σημερινά στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή Ιουλίου και το δείκτη μεταποίησης Empire Σεπτεμβρίου, θα στηρίξουν το αισιόδοξο σενάριο για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Προσωρινά, αρνητικό παράγοντα για το ευρώ αποτελεί το αρνητικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Σουηδία για την υιοθέτηση του ευρώ.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται σήμερα, επίσης, στα στοιχεία για το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών β' τριμήνου στις ΗΠΑ.