You are here

Διπλάσια κέρδη για το 2004 βλέπει η Deutsche Τelekom

13/08/2004 09:46
Τουλάχιστον διπλάσια θα είναι τα φετινά κέρδη, δήλωσαν οι κορυφές της Deutsche Τelekom, προσφέροντας μια αισιόδοξη νότα στο γκρίζο τοπίο των χρηματιστηριακών αγορών.

Η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στη Γερμανία ανέφερε ότι τα κέρδη της στο έτος θα αγγίξουν τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ και ότι το δεύτερο τρίμηνο η κερδοφορία της χτύπησε ρεκόρ από το 2000, χάρη στις εντυπωσιακές επιδόσεις της θυγατρικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, Τ-Μobile, στην αμερικανική αγορά.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της Deutsche Τelekom ανήλθαν στα 1,66 δισ. ευρώ έναντι μόλις 256 εκατ. ευρώ το περσινό δεύτερο τρίμηνο. Οι πωλήσεις του κορυφαίου τηλεπικοινωνιακού οργανισμού στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 6% και διαμορφώθηκαν στα 14,4 δισ. ευρώ.

Η αξία των επενδύσεων της Deutsche Τelekom στην κινητή τηλεφωνία αυξάνεται, ενώ αυξάνεται και η ανάπτυξη του κλάδου.

Η αξία των επενδύσεων της Deutsche Τelekom στην κινητή τηλεφωνία αυξάνεται, ενώ αυξάνεται και η ανάπτυξη του κλάδου.

Ο τζίρος της μονάδας κινητής τηλεφωνίας στην αμερικανική αγορά αυξήθηκε σχεδόν 10 φορές γρηγορότερα σε σχέση με την Ευρώπη. Η Deutsche Τelekom -όπως και άλλες μεγάλες εταιρείες του τηλεπικοινωνιακού κλάδου- φαίνεται πως ξεπερνά το σοκ από την οδυνηρή εμπειρία του 2000-2001, όταν είχε σπαταλήσει αστρονομικά ποσά για να εξασφαλίσει τις πανάκριβες άδειες «τρίτης γενιάς» κινητής τηλεφωνίας.

Αλλά ακόμη ο κλάδος έχει δρόμο μπροστά τους. Τα χρέη της Deutsche Τelekom μειώθηκαν λίγο, στα 43,3 δισ. ευρώ. Οι αναλυτές περίμεναν να πέσουν στα 42,7 δισ. ευρώ.