You are here

Δυνατότητα καταχώρησης ιστοτόπων υπό την επέκταση '.ευ' αντί '.eu' από αύριο

13/11/2019 14:08

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι από αύριο θα ξεκινήσει να υφίσταται η δυνατότητα του καταχώρησης διαδικτυακών "domain names" με τους ελληνικούς χαρακτήρες "ευ", ως ισοδύναμο του ήδη γνωστού ".eu".

Ως εκ τούτου από αύριο οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν όνομα ιστοσελίδας σε πλήρη ελληνική γραφή. Η Κομισιόν αναφέρει ότι το ".eu" αυτή τη στιγμή είναι η 7η μεγαλύτερη επέκταση κωδικού χώρας στο διαδίκτυο από  το 2003, με 3,7 εκατομμύρια πολίτες της ΕΕ και επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το όνομα τομέα βάσει αυτής της αξιόπιστης και ασφαλούς επέκτασης. Τον τομέας .eu διαχειρίζεται αυτή τη στιγμή το EURid, ένας ιδιωτικός, ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, βάσει της σύμβασης με την Κομισιόν από το 2003.

Η Επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία και την Κοινωνία, Mariya Gabriel, δήλωσε: "ο τομέας αυτός είναι ένα άλλο παράδειγμα της δέσμευσης της ΕΕ να προωθήσει την πολυγλωσσία και την ποικιλομορφία σε ολόκληρη την ήπειρο".

Τα υπάρχοντα ονόματα τομέα με ελληνικούς χαρακτήρες που έχουν καταχωρηθεί στο .eu θα έχουν 3 χρόνια για να μεταναστεύσουν στη νέα επέκταση ".ευ".

ΚΥΠΕ