You are here

Εφτά ακόμη Ρώσοι στις μαύρες λίστες ΕΕ μετά την άρση βέτο από Κύπρο

28/01/2020 16:39

Η ΕΕ έχει αποφασίσει να επεκτείνει τις μαύρες λίστες της για το θέμα της Ουκρανίας με εφτά ακόμη Ρώσους υπηκόους που θεωρούνται υπεύθυνοι για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας στην Κριμαία τον Σεπτέμβριο του 2019, δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων TASS εκπρόσωπος του Συμβουλίου της ΕΕ.

"Ναι μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το Συμβούλιο της ΕΕ ενέκρινε αυτή την απόφαση", σημείωσε. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΕΕ, το Συμβούλιο θα ανακοινώσει σύντομα την απόφαση η οποία στη συνέχεια θα δημοσιευτεί στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ και θα τεθεί σε ισχύ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μου μεταδίδει το TASS, το πράσινο φως για την απόφαση αυτή δόθηκε μετά που η Κύπρος ήρε το βέτο της για αυτό το θέμα τη Δευτέρα. Όπως αναφέρεται η Κύπρος μπλόκαρε αυτή την ελαφρά σκλήρυνση των κυρώσεων τα τελευταία δυο χρόνια, προσπαθώντας να πείσει άλλα μέλη της ΕΕ να επιταχύνουν την υιοθέτηση περιορισμών κατά τουρκικών νομικών οντοτήτων και φυσικών προσώπων που είναι υπεύθυνα για γεωλογικές ερευνητικές εργασίες στα ύδατα γύρω από το νησί.