You are here

Τούρκος Υπ. Ενέργειας: Έφτασε στον προορισμό του το «Ορούτς Ρέις»

10/08/2020 11:21

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Ορούτς Ρέις» έφτασε στον νέο του προορισμό, για τη διεξαγωγή σεισμικής ερευνητικής δραστηριότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.
 
«Το ερευνητικό πλοίο μας Ορούτς Ρέις, σήκωσε τις άγκυρες του από την Αττάλεια και έφτασε στο σημείο στην Μεσόγειο, για τις νέες του δραστηριότητες. Οι δραστηριότητες της Τουρκίας για ενεργειακή ανεξαρτησία στην Μεσόγειο και στην Μαύρη Θάλασσα θα συνεχιστούν. Τα 83 εκατομμύρια του κόσμου της Τουρκίας είναι μαζί σου Ορουτσ Ρέις. Καλή Τύχη» έγραψε ο κ. Ντονμέζ στον λογαριασμό του, στο twitter.
 
Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού, η Τουρκία, στο πλαίσιο των ερευνητικών δραστηριοτήτων της χώρας για υδρογονάνθρακες, ανακοίνωσε ότι το «Ορούτς Ρέις» θα ξεκινήσει νέες δραστηριότητες για σεισμογραφικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, με navtex που εξέδωσε, με ημερομηνία έναρξης τις 10 Αυγούστου.
 
Αναφέρει ακόμη ότι το «Ορούτς Ρέις» θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του στην Ανατολική Μεσόγειο, συνοδευόμενο από τα πλοία Τζένγκις Χαν και Αταμάν μέχρι τις 23 Αυγούστου.

ΚΥΠΕ