You are here

Εκλογή Προέδρου στην Ιταλία, από το πάργκινγκ της βουλής

24/01/2022 09:17

Οι τριάντα Ιταλοί βουλευτές και γερουσιαστές που στη φάση αυτή είναι θετικοί στον κορωνοϊό πρόκειται να ψηφίσουν για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, από το πάρκινγκ της βουλής.

Βάσει διατάγματος της κυβέρνησης Ντράγκι, από σήμερα στις 3 μ.μ. (όταν ξεκινά η πρώτη ψηφοφορία) τα μέλη του κοινοβουλίου που είναι θετικά στον ιό, θα μπορούν να προσέλθουν στο πάρκινγκ, στο πίσω μέρος της ιταλικής Βουλής, και να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου τους.

Όσοι χρησιμοποιήσουν ΙΧ αυτοκίνητο θα ψηφίσουν χωρίς να βγουν από το όχημά τους. Όσοι μεταβούν στο μέγαρο της Βουλής «Μοντετσιτόριο» με μοτοσικλέτα ή με τα πόδια, θα χρησιμοποιήσουν ειδικό περίπτερο.

Φυσικά, στον χώρο του πάρκινγκ οι θετικοί βουλευτές και γερουσιαστές - όπως και εκείνοι που βρίσκονται σε προληπτική καραντίνα - θα προσέλθουν ένας-ένας, ξεχωριστά.

Όλα τα ψηφοδέλτια, πριν φτάσουν στα χέρια του προέδρου της ιταλικής βουλής, Ρομπέρτο Φίκο, πρόκειται να απολυμανθούν.

Τα μέλη του κοινοβουλίου που ζουν εκτός Ρώμης, τέλος, αλλά και τυχόν εκπρόσωποι των περιφερειών που παίρνουν μέρος στη διαδικασία εκλογής και είναι θετικοί στην Covid-19, θα πρέπει να πληροφορήσουν τις αρχές, σχετικά με το ξενοδοχείο ή το διαμέρισμα στο οποίο θα διαμείνουν, μέχρι την ολοκλήρωση των ψηφοφοριών.