You are here

Ελβετία: Μπλοκάρει πληρωμές μπόνους σε υπαλλήλους Credit Suisse

21/03/2023 20:20

Η ελβετική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά ορισμένα είδη μπόνους για το προσωπικό της Credit Suisse μετά την εξαγορά της τράπεζας με κυβερνητική μεσολάβηση από την ανταγωνιστική UBS.

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ελβετικός Τραπεζικός Νόμος του δίνει το δικαίωμα να επιβάλλει μέτρα που σχετίζονται με τις αποδοχές «εάν σε μια συστημικά σημαντική τράπεζα χορηγηθεί άμεση ή έμμεση κρατική ενίσχυση από ομοσπονδιακά κεφάλαια».

Το εκτελεστικό συμβούλιο της Credit Suisse αποφάσισε τη Δευτέρα να παραιτηθεί από τις μεταβλητές αποδοχές τoυ για το οικονομικό έτος 2022, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση τόνισε ότι δεν πρόκειται να απαγορεύσει αναδρομικά τις «ήδη χορηγηθείσες και άμεσα πληρωτέες μεταβλητές αποδοχές για τους υπαλλήλους της Credit Suisse για το οικονομικό έτος 2022».

Ωστόσο, η κυβέρνηση θα εμποδίσει τη χορήγηση όσων μπόνους έχουν εγκριθεί εντός του 2022 αλλά δεν έχουν δοθεί ακόμα.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι έδωσε εντολή στο Υπουργείο Οικονομικών της Ελβετίας να «προτείνει περαιτέρω μέτρα» για τις μεταβλητές αποδοχές για το 2022 και μετά.

Πηγή: Euro2day