You are here

Εμπορική συμφωνία μεταξύ Κίνας και Βρετανίας

17/06/2014 23:14
Εμπορικές και επιχειρηματικές συμφωνίες ύψους 17,5 δισεκατομμυρίων ευρώ υπέγραψαν η Κίνα και η Βρετανία, όπως ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λονδίνο με τον Κινέζο ομόλογό του Λι Κετσιάνγκ.

"Η δική μας είναι πραγματικά μια εταιρική σχέση ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και καινοτομίας", είπε ο Κάμερον ο οποίος έδωσε έμφαση στην ελκυστικότητα της βρετανικής οικονομίας σε σχέση με τους εταίρους της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Το διμερές εμπόριο είναι σε επίπεδα ρεκόρ ενώ οι βρετανικές εξαγωγές προς την Κίνα έχουν ανέλθει στο 1,25 δισεκατομμύρια ευρώ το μήνα και αναπτύσσονται ταχύτερα από ότι οι γαλλικές ή οι γερμανικές, είπε ο Κάμερον.

"Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι η Βρετανία είναι η πιο ανοικτή οικονομία στην ΕΕ, η πιο φιλόξενη για τις κινεζικές επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής βιομηχανίας και των υποδομών μας και είμαι αποφασισμένος να το διατηρήσω αυτό" είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ ο οποίος έφτασε τη Δευτέρα στη Βρετανία στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης, είπε ότι οι δύο χώρες έχουν "κοινά μεγάλα συμφέροντα" και ότι η συνεργασία τους "δεν είναι σημαντική μόνο για τις δύο χώρες, αλλά έχει επίσης παγκόσμια σημασία".