You are here

Ένας στους επτά έχει αντισώματα κατά του κορωνοϊού στην Αγγλία

25/02/2021 14:54

Ένας στους επτά κατοίκους της Αγγλίας υπολογίζεται ότι έχει αναπτύξει αντισώματα κατά του κορωνοϊού, με τα εμβόλια να έχουν αρχίσει να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Σε εξετάσεις αίματος σε περισσότερους από 154.000 ανθρώπους την περίοδο 26 Ιανουαρίου - 8 Φεβρουαρίου, αμέσως μετά από την κορύφωση του νεότερου κύματος της πανδημίας, ανιχνεύτηκαν αντισώματα στο 13,9% εξ αυτών.

Η έρευνα διεξάγεται εδώ και μήνες ανά τακτά διαστήματα από την αρχή της πανδημίας από το Imperial College και σύμφωνα με τους επικεφαλής πλέον τα αποτελέσματα διαμορφώνονται και από την επίδραση των εμβολίων.

Συνολικά από τους συμμετέχοντες εθελοντές πάνω από 17.000 είχαν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19.

Το 88% των συμμετεχόντων ηλικίας άνω των 80% ήταν θετικοί στο τεστ αντισωμάτων μετά από δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer. Το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 96% στους πολίτες κάτω των 60 ετών και 100% στους εθελοντές κάτω των 30.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι όσο μεγαλύτερη η ηλικία, τόσο περισσότερος χρόνος απαιτείται για να εκδηλωθεί η ανοσοποιητική αντίδραση.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει επίσης ότι το 92% των πολιτών είτε έχουν κάνει είτε προτίθενται να κάνουν το εμβόλιο. Ωστόσο, μόνο το 72,5% των πολιτών από εθνότητες μαύρων διάκεινται θετικά έναντι της προοπτικής εμβολιασμού τους.

Συγκριτικά μικρό, στο 83%, είναι και το ποσοστό των νεαρών ηλικίας 18-29 ετών που δηλώνουν ότι θα κάνουν το εμβόλιο.

ΚΥΠΕ