You are here

Επικράτησε ο Σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος Καγκελάριος Όλαφ Σολτς

13/09/2021 17:47

Ο υποψήφιος Καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών, Όλαφ Σολτς, φαίνεται πως είναι ο νικητής της χθεσινής τηλεμαχίας, στην οποία συμμετείχαν και ο υποψήφιος Καγκελάριος των Χριστιανοδημοκρατών. Άρμιν Λάσετ, καθώς και η αντίπαλος τους για την Καγκελαρία, η Αναλένα Μπέρμποκ από το κόμμα των Πρασίνων.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα, στο ερώτημα «ποιος από τους υποψήφιους σας έπεισε περισσότερο», το 49% απαντά ο Όλαφ Σολτς, το 26% ο Λάσετ και το 18% η Μπέρμποκ.

Ο Άρμιν Λάσετ των Χριστιανοδημοκρατών εμφανίστηκε αρκετά επιθετικός απέναντι στον αντίπαλο του -των Σοσιαλδημοκρατών- Όλαφ Σολτς, ωστόσο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις φαίνεται να μην εντυπωσίασε την κοινή γνώμη.

Θέματα αντιπαράθεσης ανάμεσα στους τρεις υποψήφιους, ήταν η οικονομία, το μεταναστευτικό, η πανδημία, αλλά και οι πιθανές μετεκλογικές συμμαχίες.

Ο Σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος, Όλαφ Σολτς, αλλά και Αναλένα Μπέρμποκ των Πρασίνων, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας μετεκλογικής συνεργασίας τους με το κόμμα των Αριστεράς.

Όμως, για να καταστεί δυνατό κάτι τέτοιο, το κόμμα της Αριστεράς θα πρέπει να μεταβάλλει μια από τις βασικές του αρχές, δηλαδή να αποδεχθεί τη συμμετοχή της Γερμανίας στο ΝΑΤΟ, κάτι που μέχρι σήμερα απορρίπτει.

Να σημειωθεί πως οι εθνικές εκλογές στη Γερμανία έχουν προγραμματισθεί για την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου.