You are here

Επισπεύδεται για αύριο Τρίτη, η δήλωση Μέι για Brexit στη βουλή των Κοινοτήτων

11/02/2019 23:09

Την Τρίτη, μία ημέρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο, θα προβεί σε δήλωση στη Βουλή των Κοινοτήτων για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Brexit η Τερέζα Μέι. Αναμένεται να ζητήσει περισσότερο χρόνο για τις συζητήσεις με τις Βρυξέλλες.

Εκπρόσωπος της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου είπε ότι η αλλαγή αυτή θα χαρίσει μία περισσότερη ημέρα στους βουλευτές να εξετάσουν και να υποβάλουν τροπολογίες επί της δήλωσης για το τι πιστεύουν ότι πρέπει να γίνει με το Brexit. Η κυβέρνηση έχει πει ότι η συζήτηση και η ψηφοφορία επί αυτών των τροπολογιών θα γίνει την προσεχή Πέμπτη.

Ο εκπρόσωπος της κ. Μέι ξεκαθάρισε επίσης ότι η πρωθυπουργός απορρίπτει το αίτημα του ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν για μια τελωνειακή ένωση με την ΕΕ.

Η διαβεβαίωση κρίθηκε σκόπιμη μετά από τις αντιδράσεις των ευρωσκεπτικιστών για τον συναινετικό τόνο που χρησιμοποίησε η κα Μέι σε επιστολή προς τον κ. Κόρμπιν με την οποία δήλωνε ότι αποδέχεται κάποιους από τους όρους του προκειμένου οι Εργατικοί να στηρίξουν τη συμφωνία του Brexit που επιδιώκεται.

«Είμαστε απολύτως σαφείς επ’ αυτού: δεν εξετάζουμε τις τελωνειακές προτάσεις του Τζέρεμι Κόρμπιν, δεν εξετάζουμε καμία πρόταση παραμονής στην τελωνειακή ένωση. Πρέπει να έχουμε τη δική μας, ανεξάρτητη εμπορική πολιτική», είπε ο εκπρόσωπος σε ενημέρωση των πολιτικών συντακτών