You are here

Έρχεται χτύπημα για τον τουρισμό από Μεγάλη Βρετανία

06/05/2021 12:29

Να άρει την απαγόρευση διεθνών ταξιδιών αναψυχής από τα μέσα Μαΐου ετοιμάζεται το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, μόνο λίγες χώρες είναι πιθανό να εγκριθούν ως τουριστικοί προορισμοί, καθώς οι υπουργοί προσπαθούν να διατηρήσουν τον έλεγχο της πανδημίας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι αξιωματούχοι του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον μελετούν τα τελευταία στοιχεία σχετικά με τα ποσοστά μόλυνσης σε άλλες χώρες, με σκοπό να προσθέσουν εκείνες με χαμηλά επίπεδα Covid-19 σε μια νέα «πράσινη λίστα» εγκεκριμένων προορισμών για ταξίδια στο εξωτερικό.

Οι λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή και να τεθούν σε ισχύ από τις 17 Μαΐου, σύμφωνα με αξιωματούχους. Αρχικά μόνο ένας μικρός αριθμός χωρών είναι πιθανό να εγκριθεί, αλλά ο κατάλογος θα αναθεωρείται κάθε τρεις εβδομάδες, για να λαμβάνονται υπόψη οι μεταβολές της πανδημίας.

Επί του παρόντος, είναι παράνομο να ταξιδεύει κάποιος στο εξωτερικό για διακοπές, σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία. Οι προορισμοί που θα μπορούσαν να περιληφθούν στην πράσινη λίστα καθώς χαλαρώνουν τα μέτρα τις επόμενες εβδομάδες περιλαμβάνουν τη Μάλτα, την Ισλανδία, το Ισραήλ, τα Κανάρια Νησιά και το Γιβραλτάρ.

Ο John Holland-Kaye, διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου Heathrow στο Λονδίνο, είπε σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα ότι η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και ορισμένοι προορισμοί της Καραϊβικής, θα μπορούσαν επίσης να έχουν πράσινο καθεστώς, όπως και οι ΗΠΑ.

Η ηπειρωτική Ισπανία και η Ελλάδα, και οι δύο από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών για τους Βρετανούς, ενδέχεται να μην πάρουν πράσινο φως μέχρι τον Ιούνιο και τον Ιούλιο αντίστοιχα, καθώς το πρόγραμμα εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξάνεται και η πανδημία υποχωρεί, είπε.

Πηγή: Euro2day