You are here

Ερντογάν: Προειδοποιεί την ΚΤ για αύξηση των επιτοκίων

14/09/2018 12:58

Ο Τούρκος Προέδρος προειδοποίησε την Κεντρική Τράπεζα της χώρας του ότι εξαντλείται η υπομονή του σε σχέση με την αύξηση των επιτοκίων.

“Αυτή τη στιγμή έχω υπομονή αλλά και η υπομονή έχει τα όριά της”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σχολιάζοντας την αύξηση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας.

Σε ομιλία του στη σύνοδο των επαρχιακών προέδρων του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος επέκρινε την Κεντρική Τράπεζα, διερωτώμενος γιατί όταν ορίζει τα επιτόκια ξέρει να το κάνει και όταν προβλέπει τα ποσοστά του πληθωρισμού δεν τα βρίσκει. “Αυτές τις πραγματικότητες θα τις δούμε τον Οκτώβριο. Τώρα μιλά για ανεξαρτησία, άντε να δούμε την ανεξαρτησία”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος προσθέτοντας ότι προς το παρόν έχει υπομονή αλλά η υπομονή έχει και τα όριά της.

Χθες βράδυ ο Υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ δήλωσε πως μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια έχει κλείσει η συζήτηση για την ανεξαρτησία της και πως η Κεντρική Τράπεζα έκανε το απαραίτητο βήμα. Ανέφερε ότι από τον Οκτώβριο θα σταθεροποιηθεί ο πληθωρισμός και ανακοίνωσε ότι στις 20 Σεπτεμβρίου θα ανακοινώσουν το τριών χρόνων σχέδιό τους για την οικονομία.