You are here

Ερντογάν: Ζούμε σε μια εποχή που ο κόσμος μας έχει αθηναιοποιηθεί

20/02/2019 15:58

“Ζούμε σε μια εποχή που ο κόσμος μας έχει αθηναιοποιηθεί”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι ‘οι Αθηναίοι ήξεραν τί είναι το καλό αλλά δεν ήθελαν να το κάνουν”.

Μιλώντας στο Προεδρικό στη Βουλή των Γερόντων, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως ο φιλόσοφος της Αρχαίας Ρώμης Κικέρων διηγείται ένα επεισόδιο κατά το οποίο στην Αθήνα ένας ηλικιωμένος μπαίνει στο θέατρο. Πρώτα πηγαίνει εκεί που κάθονταν οι Αθηναίοι και κανείς δεν του δίνει θέση. Τότε αναγκάζεται να πάει στο τμήμα που κάθονταν οι Σπαρτιάτες και εκεί αμέσως του δίνουν θέση. “Οι Αθηναίοι χειροκρότησαν αυτή τη στάση επειδή οι Αθηναίοι γνωρίζουν τι είναι το καλό αλλά δεν θέλουν να το κάνουν. Ναι, σε μια εποχή που ο κόσμος μας αθηναιοποιείται με ταχύτητα, βλέπουμε ότι έχουμε χρέος να στηρίζουμε τους ηλικιωμένους μας και να τους δίνουμε το χέρι μας”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι ο πληθυσμός των ηλικιωμένων στην Τουρκία αναμένεται να αυξηθεί και μάλιστα το 2040 αναμένεται να διπλασιαστεί. “Γι αυτό και προτείνω σε όλες τις τελετές γάμων των νέων μας να κάνουν τουλάχιστον τρία παιδιά, αν είναι δυνατόν και περισσότερα”. “Λέω πως εάν είναι ένα είναι περίεργο, αν είναι δύο είναι ανταγωνισμός, εάν είναι τρία είναι ισορροπία, εάν είναι τέσσερα είναι ευμάρεια”, ανέφερε.

ΚΥΠΕ