You are here

Eurobank: Τρία νέα επενδυτικά προϊόντα

17/09/2003 14:15
Τρία νέα προϊόντα έρχονται να προστεθούν στη σειρά σύγχρονων επενδυτικών προϊόντων 'eurobank capital protect' του Private Banking της Eurobank.

Τα τελευταία, προσφέρουν εγγύηση 100% του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη της προθεσμιακής κατάθεσης, καθώς και δυνατότητες υψηλών αποδόσεων.

Ειδικότερα, πρόκειται για δύο προϊόντα σε δολάριο ΗΠΑ και ένα σε ευρώ, τα οποία διατίθενται στους επενδυτές από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου και έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:

- Callable Range Accrual (USD) VI: Πρόκειται για μια προθεσμιακή κατάθεση υπό όρο πρόωρης εξόφλησης, μέγιστης διάρκειας 10 ετών σε δολάριο ΗΠΑ, με απόδοση η οποία συνδέεται με το διατραπεζικό επιτόκιο USD τριμήνου (3M USD Libor). Κατά το πρώτο έτος της επένδυσης, ο επενδυτής δικαιούται κάθε τρεις μήνες μια σταθερή ετησιοποιημένη απόδοση 6,75%. Για τα επόμενα έτη, ο επενδυτής δικαιούται κάθε τρεις μήνες μια ετησιοποιημένη απόδοση έως και 6,75%, ανάλογα με τον αριθμό των ημερών που το υποκείμενο επιτόκιο βρίσκεται εντός συγκεκριμένου εύρους.

Σημειώνεται, ότι η τράπεζα διατηρεί το δικαίωμα να προεξοφλήσει την κατάθεση στο σύνολό της από το α' τρίμηνο, καθώς και κάθε τρίμηνο στη συνέχεια, καταβάλλοντας στον επενδυτή το 100% του αρχικού κεφαλαίου και το ποσό που αντιστοιχεί στο αντάλλαγμα για την περίοδο.

- SuperTarget (USD): Πρόκειται για μια προθεσμιακή κατάθεση υπό όρο πρόωρης εξόφλησης, μέγιστης διάρκειας 10 ετών σε δολάριο ΗΠΑ, με απόδοση η οποία συνδέεται με το διατραπεζικό επιτόκιο USD 6 μηνών (6M USD Libor). Κατά το πρώτο έτος της επένδυσης, ο επενδυτής δικαιούται κάθε έξι μήνες μια σταθερή ετησιοποιημένη απόδοση 9,00%. Εν συνεχεία, για τα επόμενα έτη, ο επενδυτής δικαιούται κάθε έξι μήνες μια κυμαινόμενη ετησιοποιημένη απόδοση, η οποία εξαρτάται από το 6Μ USD Libor στο τέλος κάθε εξαμήνου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε αυτή την περίπτωση, η κατάθεση προεξοφλείται στο σύνολό της, αν το κεφαλαιακό κέρδος της κατάθεσης υπερβεί σε οποιαδήποτε μέρα πληρωμής το 12,00%. Αν αυτό δεν συμβεί καμία στιγμή ως τη λήξη, τότε η τράπεζα υποχρεούται να καταβάλει τη διαφορά της σωρευτικής απόδοσης που έχει καταβληθεί ως τότε από το 12,00%.

- Global Allocator (EUR) III: Πρόκειται για μια επένδυση πέντε ετών σε ευρώ, συνδεδεμένη με την απόδοση ενός μικτού χαρτοφυλακίου, το οποίο αποτελείται από επιλεγμένα αμοιβαία κεφάλαια.

Άξιον αναφοράς, είναι ότι το ελάχιστο ποσό συμμετοχής στα παραπάνω προϊόντα είναι 50.000 ευρώ ή δολάρια ΗΠΑ αντίστοιχα.