You are here

Εξιτήριο για οκτώ στους εννέα ασθενείς του κορωνοϊού στη Βρετανία

15/02/2020 18:17

Εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν σε συνθήκες απομόνωσης έχουν λάβει οι οκτώ στους εννέα διαγνωσθέντες φορείς του κορωνοϊού COVID-19 στη Βρετανία, μετά από την πλήρη ανάρρωσή τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του εθνικού συστήματος υγείας NHS, οι ασθενείς έλαβαν άδεια να επιστρέψουν σπίτια τους μετά από δύο αρνητικές εξετάσεις για τον ιό και αφού νοσηλεύτηκαν για αρκετές ημέρες μετά από τη διάγνωσή τους.

Μεταξύ των οκτώ που έλαβαν εξιτήριο βρίσκονται πέντε κάτοικοι του Μπράιτον που νοσηλεύονταν στο Λονδίνο και στους οποίους μετέδωσε τον ιό ο 53χρονος Στιβ Γουόλς, ενώ βρίσκονταν για διακοπές σε θέρετρο σκι στις γαλλικές Άλπεις.

Σε δήλωσή τους οι πέντε λένε ότι ανάρρωσαν πλήρως, όπως επίσης και οι ακόμα έξι Βρετανοί που προσβλήθηκαν από τον κ. Γουόλς στον ίδιο θέρετρο και νοσηλεύτηκαν στη Γαλλία (οι πέντε εξ αυτών) και στην Ισπανία (ένας κάτοικος της Μαγιόρκα).

«Καταλαβαίνουμε ότι ο ιός μπορεί να είναι επικίνδυνος για κάποιους, αλλά θέλουμε επίσης να μοιραστούμε τα σημαντικά γεγονότα της κατάστασής μας για να καθησυχάσουμε τον κόσμο», ανάφερε η κοινή δήλωση.

Ο ίδιος ο κ. Γουόλς έλαβε εξιτήριο μέσα στην εβδομάδα.

Τα τρία αλλά επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Βρετανία αφορούν Κινέζους υπηκόους. Πιστεύεται ότι δύο μέλη της ίδιας οικογένειας που διαγνώστηκαν με τον ιό στο Γιορκ και νοσηλεύονταν στο Νιούκαστλ έχουν φύγει από τη μονάδα απομόνωσης, ενώ μία Κινέζα πιστεύεται ότι εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Λονδίνο.

Στα σπίτια τους επέστρεψαν επίσης ακόμα έντεκα Βρετανοί που είχαν επιστρέψει από τη Γουχάν με πτήση του Foreign Office και κρατούνταν σε καραντίνα για 14 ημέρες σε νοσοκομείο στην περιοχή του Γουίραλ, από όπου είχαν φύγει προ ημερών ακόμα 83 επαναπατρισθέντες από την Κίνα Βρετανοί.

Ακόμα 105 Βρετανοί που γύρισαν από τη Γουχάν τελούν ακόμα υπό απομόνωση σε ξενοδοχείο στο Μίλτον Κινς.