You are here

Φωνές για παραίτηση της Μέι μετά από τη νέα πρότασή της για το Brexit

22/05/2019 17:27

Μια ακόμα έκκληση προς τους βουλευτές να στηρίξουν τη νέα πρότασή της για το Brexit, απηύθυνε η Βρετανίδα Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με δήλωσή της στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Η κα Μέι ανακοίνωσε χθες ότι το νομοσχέδιο για το Brexit που θα φέρει στη Βουλή θα περιλαμβάνει πρόβλεψη για ψηφοφορία για το κατά πόσο θα πρέπει να γίνει δεύτερο δημοψήφισμα.

Αυτό έχει προκαλέσει την οργή ακόμα και μετριοπαθών Brexiteers στο Συντηρητικό Κόμμα, οργή που ήταν εμφανής κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι συγκεντρώνονται επιστολές βουλευτών που ζητούν αλλαγή του καταστατικού του κόμματος ώστε να μπορέσει να διεξαχθεί άμεσα νέα ψηφοφορία δυσπιστίας σε βάρος της Πρωθυπουργού.

Πολλές είναι οι δημόσιες τοποθετήσεις Συντηρητικών βουλευτών, που καλούν την κα Μέι σε άμεση παραίτηση.

Η ίδια στη δήλωσή της επέμεινε ότι αν δεν περάσει το νομοσχέδιο του Brexit την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, τότε οι επιλογές θα είναι Brexit χωρίς συμφωνία, ανάκληση του Άρθρου 50 και παραμονή στην ΕΕ ή δεύτερο δημοψήφισμα.

Πληροφορίες βρετανικών μέσων ενημέρωσης, ωστόσο, λένε ότι ακόμα και Υπουργοί ετοιμάζονται να πουν στην Πρωθυπουργό πως έφτασε η ώρα να παραιτηθεί.

Οι Remainers βουλευτές της αντιπολίτευσης, από την άλλη πλευρά, απέρριψαν την πρόταση Μέι περί πιθανού δεύτερου δημοψηφίσματος μέσα από τη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου, λέγοντας ότι χρειάζονται απτές εγγυήσεις πως θα διεξαχθεί ένα νέο δημοψήφισμα.

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν κάλεσε την Πρωθυπουργό να κηρύξει πρόωρες εκλογές, καθώς, όπως είπε, «ο χρόνος της τελείωσε».