You are here

Fortis, Credit Suisse οδηγούν την άνοδο

24/11/2004 11:52
Σε θετικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το θετικό κλείσιμο της Wall Street και την πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Κέρδη σημειώνει ο τίτλος της μεγαλύτερης εταιρείας οικονομικών υπηρεσιών του Βελγίου, Fortis, καθώς η εταιρία αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα καθαρά της κέρδη στο σύνολο της χρήσης, μετά την εκρηκτική άνοδο των κερδών της από τον τομέα της τραπεζικής (51%) το γ' τρίμηνο.

Κέρδη καταγράφει και η μετοχή της Credit Suisse Group, μετά την αναβάθμιση από τη Lehman Brothers σε ''overweight'' από ''equal-weight''.

Επίσης, αύξηση της τάξης του 41% (201 εκατ. ευρώ από 143 εκατ. ευρώ) σημείωσαν το β' τρίμηνο της χρήσης της τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Ευρώπης, Air France-KLM Group, αποτέλεσμα της μείωσης του κόστους λειτουργίας, σε συνδυασμό με την αύξηση της ζήτησης για ταξίδια.

Στην εξαγορά της υπ' αριθμόν δύο διαχειρίστριας αεροδρομίων της Βρετανίας, TBI Plc, αντί του ποσού των 551 εκατ. λιρών Αγγλίας (1,03 δισ. δολαρίων), σε μετρητά, συμφώνησε να προχωρήσει η ισπανική Abertis Infraestructuras SA, αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο τον έλεγχο στο αεροδρόμιο Luton του Λονδίνου, έδρα της EasyJet.