You are here

Γερμανία: Αύξηση 830 μισθών ενέκριναν οι βουλευτές για τους... ίδιους

21/02/2014 16:31
«Δώρο» 830 ευρώ στον... εαυτό τους, αποφάσισαν να κάνουν οι Γερμανοί βουλευτές, μετά την ψήφιση σήμερα μιας δέσμης μέτρων για την αντιμετώπιση της διαφθοράς μεταξύ των πολιτικών.

Σύμφωνα με τους νέους νόμους που «πέρασαν» σήμερα το πρωί στο κοινοβούλιο, ο μισθός των βουλευτών αυξάνεται στα 9.082 ευρώ το μήνα από 8.252.

Η μισθολογική αύξηση έρχεται ως μέρος ενός πακέτου για την πάταξη της διαφθοράς των βουλευτών. Οποιοσδήποτε συλληφθεί να λαμβάνει ή να αποδέχεται δωροδοκίες θα αντιμετωπίζει πλέον μέχρι και πέντε χρόνια φυλάκιση.

Τα μέλη του Κόμματος των Πρασίνων, ελπίζουν πως μετά τους νέους σφιχτούς νόμους σχετικά με τη δωροδοκία, η Γερμανία θα είναι τελικά σε θέση να επικυρώσει τη σύμβαση του 2003 των Ηνωμένων Εθνών κατά της διαφθοράς. Η Γερμανία θεωρείται μία από τις δέκα μόλις χώρες με πληθυσμό άνω του ενός εκατομμυρίου που δεν έχει υπογράψει ακόμη τη διεθνή συνθήκη. Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται χώρες, όπως η Βόρεια Κορέα, το Σουδάν, η Συρία και η Ερυθραία.

Ο Σοσιαλδημοκράτης υφυπουργός Δικαιοσύνης, Christian Lange, επιβεβαίωσε πως το κοινοβούλιο θα είναι σε θέση να υπογράψει τη συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών του τρέχοντος έτους, τώρα που πέρασαν οι νέοι νόμοι. Ωστόσο, τα κόμματα των Πρασίνων και της Αριστεράς επέκριναν την ψήφιση των νόμων θεωρώντας πως πρόκειται για νόμους που ψηφίστηκαν βιαστικά, μετά την αποκάλυψη των σχεδίων του κυβερνώντος συνασπισμού πριν από λίγες εβδομάδες.