You are here

Γερμανός ΥΠΕΣ: Τάσσεται υπέρ της στενότερης παρατήρησης των αρνητών του κορωνοϊού

01/12/2020 07:09

Ο ομοσπονδιακός Yπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ τάσσεται υπέρ της ακριβέστερης παρατήρησης των διαδηλώσεων των πολέμιων των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

"Με ανησυχεί το γεγονός ότι ακροδεξιοί και "Πολίτες του Ράιχ" διαδηλώνουν μαζί με τους πολέμιους του εμβολιασμού και τους επικριτές των μέτρων τα οποία λαμβάνονται για να αντιμετωπισθεί ο κορωνοϊός. Οι αρχές ασφαλείας οφείλουν να ρίχνουν μια προσεκτική ματιά σε αυτό που εξελίσσεται" , είπε στην "Handelsblatt", ο χριστιανοκοινωνιστής Υπουργός.

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν επανειλημμένες εκκλήσεις να ασχοληθεί εντατικότερα η "Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος" με το κίνημα διαμαρτυρίας "Querdenker" (= αυτοί που σκέπτονται κόντρα στο ρεύμα) που αντιτίθεται στα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Ζέεχοφερ τόνισε ότι "η εξάπλωση της παραπληροφόρησης και των θεωριών συνωμοσίας για την πανδημία του κορωνοϊού τροφοδοτεί ακραίες δυνάμεις και δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για να χειραγωγηθεί η διαμόρφωση της δημοκρατικής βούλησης".

ΚΥΠΕ