You are here

Για θερμοκρασίες ρεκόρ στην Ευρώπη κάνει λόγο η Κομισιόν

22/04/2021 17:38

Η υπηρεσία αλλαγής του κλίματος Copernicus (C3S), του Ευρωπαϊκού Κέντρου Μετεωρολογικών Προγνώσεων Μεσαίου Εύρους της Κομισιον, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα την έκθεση για το κλίμα του 2020 (ESOTC 2020). Η έκθεση 2020 υπογραμμίζει πώς οι θερμοκρασίες συνεχίζουν μια σαφή πορεία ανόδου. Η ετήσια θερμοκρασία για την Ευρώπη ήταν η υψηλότερη τουλάχιστον 0,4 ° C θερμότερη από τα επόμενα πέντε θερμότερα χρόνια, τα οποία σημειώθηκαν όλα κατά την τελευταία δεκαετία.

Για την Αρκτική συνολικά, το 2020 ήταν το δεύτερο θερμότερο έτος με ρεκόρ θερμοκρασίας επιφάνειας 2,2 ° C πάνω από το μέσο όρο του 1981-2010.

Τα ευρήματα της έκθεσης προέρχονται από μετρήσεις από δορυφόρους και επίγειους σταθμούς και από δεδομένα παγκόσμιας ανάλυσης - μοντέλα υπολογιστών σε συνδυασμό με πολλαπλές πηγές δεδομένων, καθώς και από εκτιμήσεις.

Επιπλέον, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι ενέκρινε σήμερα το πακέτο U-space - τρεις κανονισμούς που μαζί δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να λειτουργούν με ασφάλεια τόσο τα αεροσκάφη όσο και τα επανδρωμένα αεροσκάφη σε ένα τμήμα του εναέριου χώρου με την ονομασία U-space.

Το πακέτο U-space δημιουργεί και εναρμονίζει τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ασφαλή λειτουργία των επανδρωμένων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, για την αποφυγή συγκρούσεων και για τον περιορισμό των κινδύνων της κίνησης αεροσκαφών στο έδαφος.