You are here

Χαμηλό διετίας για ευρώ

09/07/2012 10:57
Στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων δύο ετών υποχώρησε το ευρώ εν αναμονή της σημερινής συνάντησης των ευρωπαίων υπουργών οικονομικών στις Βρυξέλλες.

Στο Eurogroup αναμένεται να συζητηθούν τα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα μετά από τρεις μέρες πτώσης, ενώ σήμερα αναμένεται και η ομιλία του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το ευρώ υποχώρησε στο $1,2251, το χαμηλότερο σημείο από τον Ιούλιο του 2010, πριν ανέλθει στο $1,2288 στις συναλλαγές στο Λονδίνο, παρουσιάζοντας μικρή μεταβολή σε σχέση με το κλείσιμο της προηγούμενης εβδομάδας.

Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κινήθηκε στα 97,92 γιεν από 97,89 γιεν νωρίτερα υποχωρώντας μέχρι και τα 97,43 γιεν, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 5 Ιουνίου.

Το δολάριο Αυστραλίας υποχώρησε μετά τις δηλώσεις του κινέζου πρωθυπουργού ότι οι πιέσεις στην οικονομία εξακολουθούν να είναι σχετικά μεγάλες.