You are here

HB: Για αυξήσεις τιμών προειδοποιεί αλυσίδα σουπερμάρκετ

09/09/2021 13:39

Η εταιρεία Morrisons, μία από τις τέσσερις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ στη Βρετανία, προειδοποίησε σήμερα ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να αναμένουν αυξήσεις τιμών λόγω της λειψανδρίας που υπάρχει ως προς τους οδηγούς φορτηγών οχημάτων.

Οι σοβαρότατες ελλείψεις έμψυχου δυναμικού για τη στελέχωση άνω των 100.000 θέσεων εργασίας για οδηγούς βαρέων οχημάτων στη χώρα, συνδυασμός των επιπτώσεων της πανδημίας και του Brexit, έχει ήδη προκαλέσει καθυστερήσεις στην αλυσίδα ανεφοδιασμού της βρετανικής αγοράς. Σε αυτό το πρόβλημα οφείλονται τα άδεια ράφια στα καταστήματα και οι καθυστερήσεις στην παράδοση παραγγελιών προϊόντων που αναφέρονται εδώ και εβδομάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Morrisons σημείωσε ότι η συνθήκη αυτή, μαζί με τις υψηλότερες χρεώσεις για τις μεταφορές φορτίων και τις αυξημένες τιμές πρώτων υλών, θα προκαλέσουν περαιτέρω αύξηση του πληθωρισμού, χτυπώντας εν τέλει την τσέπη του καταναλωτή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ντέιβιντ Ποτς έχει ήδη καλέσει δημοσίως τη βρετανική κυβέρνηση να συμπεριλάβει τους οδηγούς φορτηγών στους δικαιούχους βίζας ειδικευμένων εργατών, ώστε να μπορούν πιο εύκολα αλλοδαποί επαγγελματίες να εργάζονται στη Βρετανία.