You are here

Hennes & Mauritz AB: Αύξηση 9% στα καθαρά κέρδη

25/09/2003 12:03
Αύξηση ύψους 9% των καθαρών της κερδών, εμφάνισε κατά το γ' τρίμηνο της χρήσης, η μεγαλύτερη εταιρία λιανικής πώλησης ενδυμάτων της Ευρώπης, Hennes & Mauritz AB.

Κάτι τέτοιο, ήταν απόρροια του χαμηλότερου ρυθμού ανάπτυξης, σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών, δεδομένου ότι η επέκτασή της στην Γερμανία την έφερε αντιμέτωπη με τη μειωμένη ζήτηση.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της εταιρίας ανήλθαν σε 1,35 δισ. κορώνες, έναντι 1,24 δισ. κορώνες, κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης.

Σημειώνεται ότι οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν, πως η αύξηση των κερδών της θα ήταν της τάξης του 13%.

Η εν λόγω εταιρία, κατέστησε τη γερμανική, την κυριότερη αγορά της, αφού εκεί πραγματοποιεί το 1/3 των συνολικών της πωλήσεων, με τη δημιουργία 200 καταστημάτων στη χώρα, πράγμα που έκανε την Hennes & Mauritz σαφώς πιο ανεξάρτητη από άλλες εταιρίες λιανικής πώλησης ενδυμάτων στην περιοχή.

Αναφέρεται ότι η ανεργία στη Γερμανία, βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 4,5 ετών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι καταναλωτές να ελέγχουν σχολαστικά τις αγορές τους, κάτι που δεν αφήνει τις εταιρίες λιανικής πώλησης να προχωρήσουν στην αύξηση των τιμών.

Τέλος, οι πωλήσεις της Hennes αυξήθηκαν κατά 4%, φθάνοντας στα 11,2 δισ. κορώνες το τρίμηνο που έληξε τον Αύγουστο. Αυτός, ήταν και ο χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης της τελευταίας τριετίας.