You are here

Η Deutsche Bank ανακοινώνει μέχρι την Παρασκευή πληροφορίες για τις συνομιλίες συγχώνευσης με Commerzbank

24/04/2019 06:46

Η Deutsche Bank αναμένεται να ανακοινώσει, το αργότερο την Παρασκευή, τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τις συνομιλίες συγχώνευσης που διεξάγει με την άλλη γερμανική τράπεζα Commerzbank, οι οποίες βρίσκονται πλέον στην έκτη εβδομάδα τους, δήλωσε την Τρίτη άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Οι τράπεζες εξακολουθούν να «ξεσκονίζουν» τους αριθμούς για μια πιθανή συγχώνευση τους και οι πιθανότητες να επιτύχουν μια ενδεχόμενη συμφωνία είναι τουλάχιστον 50», ανέφεραν το ίδιο άτομο.
 
Η Παρασκευή είναι σημαντική διότι τότε η Deutsche Bank προγραμματίζει να παρουσιάσει τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, τα οποία ενδέχεται να παρουσιάσουν πτώση των καθαρών κερδών κατά 75% και μείωση των εσόδων κατά 9%, σύμφωνα με εκτίμηση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της τράπεζας.

Τον περασμένο μήνα, ο Πρόεδρος της Deutsche Paul Achleitner δήλωσε ότι οι τράπεζες θα επιδιώξουν να ανακοινώσουν πιο συγκεκριμένα βήματα για τη συγχώνευση κατά τον χρόνο που η Deutsche θα δημοσιεύσει τα κέρδη της στις 26 Απριλίου.

Οι τράπεζες αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.
 
Οι συνομιλίες σχετικά με τη συγχώνευση έρχονται εν μέσω σκληρής αντίδρασης των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των εργαζομένων, καθώς και σκεπτικισμό ορισμένων σημαντικών επενδυτών.

ΚΥΠΕ