You are here

Η Deutsche Bank μείωσε σημαντικά το κόστος το 2018

11/01/2019 17:01

Μείωσε το κόστος της το 2018 η Deutsche Bank, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής των οικονομικών την Παρασκευή. Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας έχει δεσμευτεί να διατηρήσει το κόστος στα 23 δισ. ευρώ το 2018 και να το μειώσει στα 22 δισ. το 2019

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι αναλυτές αναμένουν ότι θα επιτύχει αυτούς τους στόχους. «Το κόστος είναι υπό έλεγχο», τόνισε ο CFO, James von Moltke.

«Εχουμε μειώσει το κόστος ουσιαστικά και σε τέτοιο βαθμό το 2018, που μπορούμε να πούμε με σιγουριά: Είμαστε πεπεισμένοι ότι πέρασαν οι εποχές που η Deutsche Bank έθετε στόχους τους οποίους δεν κατάφερνε να εκπληρώσει», πρόσθεσε.

Η περασμένη χρονιά ήταν δύσκολη, μετά την έφοδο εισαγγελέων στο κτίριο της Deutsche Bank, που περιλαμβάνει τα κεντρικά γραφεία της στη Φρανκφούρτη. Η έφοδος ενεργοποιήθηκε από έγγραφα που είναι μέρος των «Panama papers».

Aξιολόγηση από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Γερμανίας προκάλεσε «την υποψία ότι η Deutsche Bank υποστήριζε τους πελάτες στη δημιουργία των λεγόμενων «υπεράκτιων επιχειρήσεων σε φορολογικούς παραδείσους» και ότι τα χρήματα που προέρχονταν από εγκληματική δραστηριότητα μεταφέρθηκαν σε λογαριασμούς της Deutsche Bank χωρίς η τράπεζα να ενημερώνει τις αρχές για υποψίες ξεπλύματος χρήματος», δήλωσε στα τέλη Νοεμβρίου η εισαγγελική αρχή της Φρανκφούρτης.

«Θέλουμε να επιλύσουμε αυτό το θέμα το συντομότερο δυνατόν και συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρχές», τόνισε ο CFO.

Πηγή: Euro2day