You are here

Η ΕΕ έτοιμη βοηθήσει την Ιαπωνία μετά τις πλημμύρες και κατολισθήσεις

09/07/2018 17:40

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια" στην Ιαπωνία σε συνέχεια των καταστροφικών πλημμυρών και κατολισθήσεων, όπου "πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκατοντάδες χιλιάδες έχασαν την περιουσία τους και έχουν εκτοπιστεί", σύμφωνα με την Ύπατη Εκπρόσωπο τη ΕΕ Μογκερίνι και τον αρμόδιο Επίτροπο Στυλιανίδη.

"Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε πλήρη αλληλεγγύη με τους πολίτες και τις αρχές της Ιαπωνίας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας σε όλους όσοι έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα", τονίζουν ο Επίτροπος αρμόδιος για την πολιτική προστασία Χρήστος Στυλιανίδης και η Ύπατη Εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι.

"Αυτή τη στιγμή οι σκέψεις μας είναι με τους γενναίους διασώστες, τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τους εθελοντές που ασχολούνται με τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, κάνοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να σώσουν ζωές και να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη", αναφέρουν ο Επίτροπος και η Ύπατη Εκπρόσωπος.