You are here

Η Γαλλία δωρίζει έξι ταχύπλοα στο ναυτικό της Λιβύης

22/02/2019 08:08

Η Γαλλία θα προμηθεύσει έξι ταχύπλοα στο Πολεμικό Ναυτικό της Λιβύης για να συμβάλλει στις προσπάθειές του με σκοπό την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης, γνωστοποίησε χθες Πέμπτη η Γαλλίδα Υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, επιβεβαιώνοντας πληροφορία που δημοσίευσε πρώτη η εφημερίδα Le Monde.

Η κ. Παρλί είχε ήδη αναφερθεί στην απόφαση αυτή του Παρισιού κατά τη διάρκεια συνάντησής της με τον Πρωθυπουργό της Λιβύης Φάγεζ αλ Σάρατζ, στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, τη 17η Φεβρουαρίου. «Ανακοίνωσε την παραχώρηση στη Λιβύη έξι ταχύπλοων, τα οποία θα παραδοθούν από την άνοιξη», δήλωσε η Γιασμίν-Ευά Φαρές-Εμερί, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών.

Η Γαλλία θα αγοράσει τα ταχύπλοα, πλεούμενα με ημιάκαμπτο κύτος της γαλλικής βιομηχανίας Sillinger, και θα τα παραχωρήσει στη Λιβύη, διευκρινίστηκε από το Παρίσι. «Η ενέργεια αυτή εγγράφεται στο πλαίσιο της υποστήριξης της Γαλλίας στις προσπάθειες του λιβυκού ναυτικού να αγωνιστεί εναντίον της παράνομης μετανάστευσης», σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας.

Η Γαλλία έχει εξάλλου εμπλακεί άμεσα στις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης στη Μεσόγειο από τις ακτές της Λιβύης και άλλων χωρών, καθώς συμμετέχει στη ναυτική επιχείρηση Σοφία της ΕΕ και στην αποστολή του Frontex.

ΚΥΠΕ