You are here

Η Γερμανία εξετάζει σενάρια για χαλάρωση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων

26/03/2020 06:18

Η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει σενάρια για τη χαλάρωση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων εξαιτίας του κορωνοϊού, μετά το Πάσχα των δυτικών, στις 12 Απριλίου.

Πρότυπο θα είναι τα μέτρα πού έλαβε η νότια Κορέα.

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Zeit, ο Υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, λέγοντας χαρακτηριστικά "ένα πιθανό μέτρο θα ήταν να συστήσουμε στους ηλικιωμένους -για αρκετούς μήνες- να αποφεύγουν τις κοινωνικές επαφές και να παραμένουν σπίτια τους".

Την ίδια ώρα, τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται ραγδαία στη Γερμανία, αλλά η θνησιμότητα εξακολουθεί να παραμένει χαμηλή.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα το πρωί στη Γερμανία υπήρχαν 36.168 κρούσματα και 171 νεκροί.

Αξιωματούχοι του ινστιτούτου Robert Koch στη Γερμανία, δήλωσαν σήμερα ότι "ίσως η χώρα βρίσκεται ακόμη στις αρχές της πανδημίας", ενώ πρότειναν στη κυβέρνηση τη διεξαγωγή ευρείας κλίμακας τεστ στον πληθυσμό.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι αερομεταφορές ασθενών σε γερμανικά νοσοκομεία από τη Γαλλία, αλλά κυρίως από την Ιταλία.
Σε ανάρτηση του στο τουίτερ, ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ευχαρίστησε δημόσια τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο που δέχονται Γάλλους ασθενείς, γράφοντας "ευχαριστώ τους Ευρωπαίους γείτονες μας. Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη θα νικήσει".

Το κρατίδιο της βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας το οποίο και βρίσκεται στην κορυφή των κρουσμάτων στη Γερμανία, με σχεδόν 10.000 κρούσματα και 61 νεκρούς, έκανε γνωστό ότι θα δεχθεί σε νοσοκομεία του 10 ασθενείς από την Ιταλία.

Και το κρατίδιο του Βερολίνου ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παράσχει νοσηλεία σε Ιταλούς ασθενείς.

Σήμερα το γερμανικό Κοινοβούλιο σε μια έκτακτη συνεδρίαση του, ενέκρινε έναν πρόσθετο προϋπολογισμό 150 εκατομμυρίων ευρώ για την στήριξη της οικονομίας.

Συνολικά, το ποσό που θα διατεθεί για την στήριξη της γερμανικής οικονομίας και των επιχειρήσεων στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό θα φθάσει στα 750 δις ευρώ.

ΚΥΠΕ