You are here

Η Ισπανία αναμένει ρεκόρ τουριστών το Καλοκαίρι

01/06/2023 17:49

Περισσότερους τουρίστες κατά το Καλοκαίρι του 2023, σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία της COVID-19, ξεπερνώντας τα 52 εκατομμύρια, αναμένει ότι θα δεχθεί η Ισπανία, αφού οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις τον Απρίλιο ήταν κατά 1,2% περισσότερες από ό,τι τον ίδιο μήνα του 2019, δήλωσε την Πέμπτη ο Υπουργός Τουρισμού.

"Τα στοιχεία αντικατοπτρίζουν μια εξαιρετική ανάκαμψη του τουρισμού... Όλα δείχνουν ότι θα σπάσουμε ρεκόρ σε σχέση με το 2019", δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού Έκτορ Γκόμεζ στους δημοσιογράφους, στη Μαδρίτη.

Η ισπανική Κυβέρνηση προβλέπει ότι η Ισπανία θα υποδεχθεί μεταξύ 52,3 και 54,8 εκατομμύρια τουρίστες μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου, παρουσιάζοντας μικρή αύξηση σε σχέση με τον αριθμό των επισκεπτών την ίδια περίοδο του 2019, έτος που καταγράφηκε ιστορικό ρεκόρ στις τουριστικές αφίξεις.

Ο Ισπανός Υπουργός είπε ακόμη ότι προτεραιότητα της Ισπανίας είναι να προσελκύσει ταξιδιώτες από μακρινές αγορές όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία.

Η ισπανική Κυβέρνηση πραγματοποίησαν πρόσφατα αρκετές συναντήσεις με ασιατικές αεροπορικές εταιρείες για την αύξηση της συνδεσιμότητας, πρόσθεσε.

Η μεγαλύτερη αύξηση στη ροή ξένων τουριστών τον Απρίλιο προήλθε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ο τουριστικός τομέας της Ισπανίας αντιπροσώπευε το 12% της οικονομίας της πριν από την πανδημία.