You are here

Η κίνηση στην αγορά συναλλάγματος

09/09/2003 12:17
Στα 3,5 δισ. Στερλίνες συρρικνώθηκε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου για τον μήνα Ιούλιο στην Μεγάλη Βρετανία. Η τελευταία μέτρηση του Ιουνίου είχε δείξει έλλειμμα στα 4,5 δισ. Στερλίνες και οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για έλλειμμα στα 4 δισ. Στερλίνες.

Μικρή αντίδραση για τη λίρα στη διατραπεζική αγορά συναλλάγματος, στη διαπραγμάτευσή της έναντι του δολαρίου, καθώς οι διαπραγματευτές συναλλάγματος είχαν προεξοφλήσει την συρρίκνωση του συγκεκριμένου μεγέθους.

Το ευρώ συνεχίζει να κινείται σε ένα αρκετά στενό εύρος διακύμανσης, κοντά στο 1,11 στη σχέση του με το δολάριο. Το αίτημα του Προέδρου Μπους προς το Κογκρέσο, για την έγκριση δαπάνης $87 δισ. με σκοπό τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, θα επιβαρύνει, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2004.

Μικρή ανοδική κίνηση για το ιαπωνικό νόμισμα έναντι του δολαρίου, μετά το νέο ανοδικό ράλλυ του χρηματιστηριακού δείκτη Nikkei225 σε νέο υψηλό 14 μηνών, στην αγορά του Τόκιο. Το ενδεχόμενο παρέμβασης της Ιαπωνικής Κεντρικής Τράπεζας, περιορίζει τα κέρδη του ιαπωνικού νομίσματος.