You are here

Η Κομισιόν αποδεσμεύει €104 εκ. προς Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία και Γαλλία για φυσικές καταστροφές

11/07/2018 14:40

Η Koμισιόν αποφάσισε σήμερα να αποδεσμεύσει τις πληρωμές για τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ελλάδα στο πλαίσιο του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ, κατόπιν συμφωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου.

Τα χρήματα αναμένεται να φτάσουν στα κράτη μέλη τις επόμενες ημέρες και μέχρι το τέλος του μήνα.

Η Κομισιόν πρότεινε τον Φεβρουάριο να χορηγήσει €104 εκατ. από το Ταμείο Αλληλεγγύης σε τέσσερα κράτη μέλη που είχαν πληγεί από φυσικές καταστροφές το 2017.

Συγκεκριμένα θα δοθούν €49 εκατ. για τις γαλλικές περιοχές του Saint-Martin και της Γουαδελούπης, που επλήγησαν από τους τυφώνες Irma και Maria,  €50,6 εκατ. για την Πορτογαλία και €3,2 εκατ. για την Ισπανία μετά από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι και τον Οκτώβριο του 2017 και €1,3 εκατ. για το ελληνικό νησί της Λέσβου μετά το σεισμό του Ιουνίου 2017.

Η Επίτροπος για την περιφερειακή πολιτική Corina Creţu, δήλωσε ότι «αυτή η οικονομική ενίσχυση θα καλύψει ορισμένες δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν από τα κράτη μέλη για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης και να αρχίσουν την ανοικοδόμηση, κάτι που αποτελεί συγκεκριμένη απόδειξη της μακροπρόθεσμης στήριξης της ΕΕ στα κράτη μέλη της, όταν αντιμετωπίζουν φυσικές καταστροφές».

 

ΚΥΠΕ