You are here

Η Κομισιόν διαψεύδει και καταδικάζει αντιευρωπαϊκή διαφημιστική εκστρατεία της ουγγρικής κυβέρνησης

19/02/2019 16:19

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς καταδικάζουν και διαψεύδουν αυστηρά τη διαφημιστική εκστρατεία της ουγγρικής κυβέρνησης κατά του Προέδρου Γιούνκερ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία περιέχει απροκάλυπτα στοιχεία συνωμοσιολογίας, ψευδών ειδήσεων και παραποιημένων πληροφοριών για το μεταναστευτικό, γενικότερη παραπληροφόρηση για την ΕΕ και έντονα αντισημιτικά μηνύματα.

Συγκεκριμένα ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος δήλωσε ότι "η Κομισιόν Γιούνκερ έχει αναλάβει τη δέσμευση να πολεμήσει την παραπληροφόρηση και τις ψευδείς ειδήσεις και αυτή η περίπτωση δεν αποτελεί εξαίρεση".

Η καμπάνια της ουγγρικής κυβέρνησης, τόνισε, είναι απίστευτη.

"Είναι σοκαριστικό ότι μια τόσο παράλογη θεωρία συνωμοσίας έχει φτάσει στο κεντρικό πεδίο στο βαθμό που έχει φτάσει αυτή. Δεν υπάρχει καμία συνωμοσία. Οι Ούγγροι αξίζουν πραγματικά δεδομένα, όχι παραμύθια. Δεν υφίσταται κανένα `αυτοί`, μόνο η ΕΕ με την Ουγγαρία να βρίσκεται στο τραπέζι. Δεν είναι αλήθεια ότι η ΕΕ υποστηρίζει ή υποσκάπτει την προστασία των εθνικών συνόρων. Αντιθέτως. Υπάρχουν μηδενικά πλάνα για τις αποκαλούμενες ανθρωπιστικές βίζες, τα Κράτη Μέλη αποφασίζουν σε τι επίπεδο επιθυμούν να δέχονται μετανάστες", κατέληξε.

ΚΥΠΕ