You are here

Η Κομισιόν εγκαινιάζει το πρόγραμμα ΕSCALAR €300 εκ. για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων

08/04/2020 17:27

Το πρόγραμμα με την ονομασία "ESCALAR", μια νέα επενδυτική προσέγγιση που αναπτύχθηκε από κοινού με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ), που θα στηρίξει τη χρηματοδότηση επιχειρηματικών κεφαλαίων και ανάπτυξης για υποσχόμενες εταιρείες, επιτρέποντάς τους να αναπτυχθούν στην Ευρώπη και να συμβάλουν στην ενίσχυση της οικονομικής και τεχνολογικής της κυριαρχίας, παρουσίασε σήμερα η Κομισιόν και συγκεκριμένα ο Επίτροπος Μπρετόν.

Το πρόγραμμα θα παράσχει μέχρι 300 εκατομμύρια ευρώ με στόχο την αύξηση της επενδυτικής ικανότητας των κεφαλαίων επιχειρηματικών και  ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, με αποτέλεσμα να κινητοποιήσει επενδύσεις ύψους μέχρι 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ ή τέσσερις φορές υψηλότερες από την αρχική επένδυση, σε πολλά υποσχόμενες εταιρείες.

Η πρωτοβουλία έχει ιδιαίτερη σημασία για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ΜΜΕ λόγω της πανδημίας του COVID19. "Θα υποστηρίξει τις καινοτόμες εταιρείες κατά τη διάρκεια και μετά την κρίση, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η Ευρώπη θα μπορέσει να αναπτυχθεί και να παραμείνει στο τιμόνι των παγκόσμιων τεχνολογικών εξελίξεων και να επιταχύνει την οικονομική ανάκαμψη της", αναφέρει η Κομισιόν.