You are here

Η Κομισιόν επικαιροποιεί την ευρωπαϊκή μαύρη λίστα αερομεταφορέων και εξαιρεί εταιρείες από την Ινδονησία

14/06/2018 13:43

H Κομισιόν ανακοίνωσε ότι επικαιροποίησε τη μαύρη λίστα αερομεταφορών της ΕΕ, δηλαδή τον κατάλογο των αεροπορικών εταιρειών που δεν πληρούν τα διεθνή πρότυπα ασφάλειας και συνεπώς υπόκεινται σε απαγόρευση λειτουργίας ή σε επιχειρησιακούς περιορισμούς εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βγάζοντας όλες τις αεροπορικές εταιρείες που έχουν πιστοποιηθεί στην Ινδονησία από τον κατάλογο, μετά από περαιτέρω βελτιώσεις στην κατάσταση ασφάλειας της αεροπορίας που διαπιστώθηκε στη χώρα.

Όλοι οι αερομεταφορείς από την Ινδονησία συμπεριλήφθηκαν στον Κατάλογο Αεροπορικής Ασφάλειας της ΕΕ το 2007 εξαιτίας ανεπιθύμητων ανησυχιών για την ασφάλεια. Τα τελευταία χρόνια, ένας μικρός αριθμός (7 συνολικά) εξαιρέθηκε, αλλά το μεγαλύτερο μέρος των μεταφορέων από τη χώρα αυτή παρέμεινε στη λίστα μέχρι σήμερα.

Η Επίτροπος για τις Μεταφορές Βιολέτα Μπουλτς δήλωσε σχετικά πως η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει ότι "η σκληρή δουλειά και η στενή συνεργασία αποδίδουν".

Μετά τη σημερινή επικαιροποίηση, 119 αεροπορικές εταιρείες παραμένουν αποκλεισμένες από τον ευρωπαϊκό ουρανό.

- 114 αεροπορικές εταιρείες εξαιρούνται λόγω ελλείψεων από τις αεροπορικές αρχές των εν λόγω κρατών,
- 5 μεμονωμένες αεροπορικές εταιρείες, για λόγους ασφαλείας; Iran Aseman Airlines (Ιράν), Iraqi Airways (Ιράκ), Blue Wing Airlines (Σουρινάμ), Med-View Airlines (Νιγηρία) και Air Zimbabwe (Ζιμπάμπουε).
- 6 αεροπορικές εταιρείες υπόκεινται σε λειτουργικούς περιορισμούς και μπορούν να πετάξουν στην ΕΕ μόνο με συγκεκριμένους τύπους αεροσκαφών: Afrijet και Nouvelle Air Affaires SN2AG (Γκαμπόν), Air Koryo (Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας), Air Service Comores (Κομόρες), Ιράν Air (Ιράν) και TAAG Angola Airlines (Αγκόλα).