You are here

Η Μέρκελ περιορίζει τις προσδοκίες για πακέτο τόνωσης της γερμανικής οικονομίας

11/09/2019 08:50

Η γερμανική ομόσπονδη κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, δήλωσε η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, περιορίζοντας τις προσδοκίες για σχέδιο τόνωσης της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, η οποία παρουσίασε συρρίκνωση το δεύτερο τρίμηνο του έτους.
 
«Ως ομόσπονδη κυβέρνηση λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την ευθύνη για σταθερή δημοσιονομική πολιτική», είπε η κ. Μέρκελ σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ομοσπονδία Γερμανών φορολογουμένων.
 
«Και σας διαβεβαιώ ότι παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο το ισοσκελισμένου προϋπολογισμού», πρόσθεσε.
 
Νωρίτερα, ο Υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σόλτζ δήλωσε ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να παραχωρήσει «πολλά δισεκατομμύρια ευρώ» στην οικονομία προκειμένου να αντισταθμίσει τυχόν σημαντική επιβράδυνση της ανάπτυξης και ότι η χώρα πρέπει να λάβει τολμηρά μέτρα για καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής προτού είναι αργά.
 
Πάντως οι αποδόσεις του γερμανικού 30ετούς ομολόγου εισήλθαν σε θετικό πρόσημο σήμερα για πρώτη φορά εδώ και ένα μήνα, ωθούμενες από τις προσδοκίες για παρουσίαση πακέτου τόνωσης της οικονομίας, καθώς και για ενδεχόμενη εφαρμογή νέου προγράμματος ομολόγων από την ΕΚΤ.

ΚΥΠΕ