You are here

Η Μπαρτσελόνα μειώνει μισθούς ποδοσφαιριστών ως αντιστάθμισμα του κόστους από τον κορωνοϊό

20/03/2020 15:00

Το οικονομικό κόστος από την εξάπλωση του κορωνοϊού στις ομάδες άρχισε να διαφαίνεται και το πλήγμα είναι ήδη σοβαρό.

Ανάμεσα στις ομάδες που πλήγηκαν είναι και η πανίσχυρη, αγωνιστικά και οικονομικά Μπαρτσελόνα. Η μείωση των εσόδων, λόγω της αναστολής των ποδοσφαιρικών αγώνων, καθώς το κλείσιμο των καταστημάτων και του μουσείου, θα επιφέρουν σοβαρή μείωση στα έσοδα του μεγάλου αυτού συλλόγου, με τη διοίκηση να μελετά ήδη τρόπους μείωσης των εξόδων.  

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα La Vanguardia αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση των ιθυνόντων της ομάδας προκειμένου να μειωθεί το κόστος, προχωρώντας σε μείωση μισθών στην πρώτη ομάδα.

«Πρόκειται για σχέδιο επιβίωσης. Θα χρειαστούν θυσίες. Η κατάσταση είναι σοβαρή, η Μπαρτσελόνα δεν είναι αθάνατη», αναφέρεται στο δημοσίευμα που επικαλείται δηλώσεις παραγόντων των Καταλανών.

Στο μεταξύ, σε μια άλλη εξέλιξη του ισπανικού ποδοσφαίρου, ο πρόεδρος της ισπανικής LaLiga, Χαβιέ Τεμπάς, συνεχίζει να είναι πολύ αισιόδοξος για την  επανέναρξη του πρωταθλήματος πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, η LaLiga σκέφτεται, στο χειρότερο σενάριο, να γίνονται αγώνες κάθε 48 ώρες λόγω του προγράμματος, ενώ σημειώνεται πως η LaLiga σχεδιάζει τα πρωταθλήματα σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία να ξεκινήσουν στα μέσα Μαΐου και να ολοκληρωθούν έως τις 30 Ιουνίου.

ΚΥΠΕ