You are here

Η Volkswagen ακύρωσε την κατασκευή εργοστασίου αυτοκινήτων στην Τουρκία

01/07/2020 17:32

Τα σχέδια κατασκευής εργοστασίου αυτοκινήτων στην Τουρκία, ακύρωσε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen AG, λόγω του γεγονότος ότι η πανδημία του κορωνοϊού έπληξε την αγορά αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η βουτιά της ζήτησης αυτοκινήτων παγκοσμίως καθιστά την ενίσχυση της ικανότητας παραγωγής «περιττή υπό τις σημερινές προοπτικές», ανακοίνωσε την Τετάρτη η Volkswagen.
 
Αντίθετα, η γερμανική εταιρεία προσθέτει ότι θα συνεχίσει την παραγωγή νέων αυτοκινήτων από τις υφιστάμενες περιοχές.

Το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο σημειώνει ότι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο έθεσε το έργο σε αναστολή πέρσι μετά την κλιμάκωση των πολιτικών εντάσεων στην περιοχή και την απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία.
 
Το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19 αύξησε τα εμπόδια καθώς οι πωλήσεις μειώθηκαν και η ακριβής πορεία μιας πιθανής οικονομικής ανάκαμψης παραμένει ασαφές.

Το εργοστάσιο στην Τουρκία, σύμφωνα με το Bloomberg, επρόκειτο να κατασκευάζει περίπου 300.000 αυτοκίνητα το χρόνο και να παρέχει τη βάση για την επέκταση της Volkswagen στη Μέση Ανατολή.
 
Το έργο θα σήμαινε ένα ορόσημο στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων για τη χώρα που μαστιζόταν από οικονομικά δεινά ακόμη και πριν από την πανδημία.