You are here

«Ιλουστρασιόν» κέρδη από τη LVΜΗ

04/03/2004 10:58
Ανακάμπτει σταδιακά η αγορά ειδών πολυτελείας, κυρίως σε Αμερική και Ιαπωνία, σχολιάζουν αναλυτές, μετά την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων από τη LVΜΗ.

Ο γαλλικός κολοσσός ειδών πολυτελείας, που λανσάρει επώνυμα είδη, όπως οι γούνες Fendi, τα αρώματα Christian Dior και τη σαμπάνια Dom Ρerignon, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη του 2003 ήταν αυξημένα κατά 30% σε σχέση με το 2002, στα 723 εκατ. ευρώ, από 556 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις τους, όμως, χτυπήθηκαν από το ακριβό ευρώ και υποχώρησαν κατά 6%, στα 11,96 δισ. ευρώ. Ο όμιλος κατάφερε να ενισχύσει την κερδοφορία του, αφού προχώρησε σε περικοπές κόστους που αφορούν στο κλείσιμο ορισμένων ζημιογόνων καταστημάτων.

Οι αναλυτές, όμως, είχαν προβλέψει ότι η κερδοφορία της επιχείρησης θα έφθανε στα 775 εκατ. ευρώ, γι’ αυτό και η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε περίπου 2% χθες στο Χρηματιστήριο του Παρισιού.

Τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου αυξήθηκαν κατά 9%, σε σχέση με ένα χρόνο πριν, στα 2,18 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών για άνοδο περίπου 7%, κοντά στα 2,15 δισ. ευρώ.

Στέλεχος της LVΜΗ δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει το μέρισμά της κατά 6%, στα 85 σεντς ανά μετοχή.

Το τμήμα μόδας και δερμάτινων είχε τη μεγαλύτερη συνεισφορά στη λειτουργική κερδοφορία με 1,31 δισ. ευρώ, υψηλότερα κατά 2,4%.